Mitt skapande

MITT SKAPANDE

med nål och tråd, symaskin, pensel och färg, kamera, lera, ståltråd, jord och frö etc....

Fotografering har sedan länge varit ett stort intresse.


Dock går det i vågor. Det är ju så mycket annat som man vill hinna med och när mobiltelefonerna kom med bättre och bättre kameror så glömdes den riktiga kameran bort.  Men med jämna mellanrum gör jag små fotoutflykter.

Fotar med en Canon  EOS 70D, I-phone 5S och I-phone8

Skapa och åter skapa det är verkligen en lisa för själen. Det kan vara det lilla att göra en potatissticka, pimpa en tändsticksask eller nåt större så som att skapa en fruktskål i tråd. Det är återigen samma drivkraft men materialen varierar.


Jag började jobba med keramik för snart 40 år sen och har främst gjort tomtar under åren. För 15 år sedan brann mitt hus ner till grunden och jag förlorade allt. Inklusive lusten att skapa under en tid. Många av mina keramiska föremål och foton försvann i branden och det tog nåt år innan jag återigen kunne känna glädje i att skapa. Jag började med ett par nya material så som tråd och tenntråd, för det var lätt att skaffa, sen så småningom kom jag att ta upp keramiken igen och även andra material. Tyvärr finns det inte så många foton än men det kommer!


Att jobba i textila material har alltid varit ett intresse, mjukslöjd i största allmänhet. Min mormor och mina fastrar har lärt mig många äldre tekniker men det var ändå symaskinen som tog överhanden. Även om det svingas nån virknål då och då. I grund och botten är det skapandet som är drivet. Jag syr mest för skojs skull men har varit med på några julmarknader genom åren och sålt en del. Jag är helt klart en person som gillar det enkla - krångliga mönster är inget som hägrar.

Trädgårdsintresset är stort men de gröna fingrarna räcker inte alltid till. Mitt liv kan verklligen summeras med orden "Vill mer än jag hinner". Men återigen är det känslan för skapandet som driver mig till att göra vissa saker i trädgården. Jag vill omge mig med färger och former som får mig att må bra.....

2014 utbildade jag mig till nagelterapeut. Kanske sent i livet, visst, men tydligen var det inte för sent. För jag lyckades....med viss möda bli certifierad. Jobbat på salong i Gävle, haft eget i Gävle och Strömsbro men nu filar jag bara småskaligt på hemmaplan.